sobota 6. srpna 2016

Jahodový krém pro pevnou pleť

Znáte pojem glykace?  Já jsem o něm neměla vůbec tušení do doby, než se ke mě dostaly listy k aktivní látce,  kterou jsem pojmenovala Strong skin.   Když jsem přelouskala cca 30 stránek v angličtině plných zajímavých informací včetně výsledků různých testů (testováno na dobrovolnících napříč věkovým spektrem ),  nemohla jsem jinak,  než tuhle libůstku zařadit do krémů.  Prvním krémíkem je tahle nádherná výživná emulze,  kterou jsem sestavola pro kamarádku 40+, a která mě prosila o nějaký výživný krém. Do krému jsem zakomponovala i jahodovou šťávu,  protože má mimo jiné díky obsahu cukrů i značné vyživující účinky.

Rozpis na 100 ml

7 g GSC
15 g meruňkového oleje
10 g trnkového oleje
10 g jahodové šťávy
56 ml vody
2 g Strong skin
20 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 2 misky,  metličku,  vodní lázeň,  100 ml dózu nebo dvě 50 ml, pokud se budeme chtít dělit s kámoškou, vysokoprocentní líh a váhu. Vše potřebné koupíte ZDE. 

Nejdříve vše řádně vydezinfikujeme.  Do jedné misky odvážíme oleje a emulgační vosk,  do druhé vodu a jahodovou šťávu. Vložíme do vodní lázně a zahříváme do roztavení vosku.  Misky vyjmeme a za stálého míchání vlijeme vodní fázi do olejové.  Míchame do zhoustnutí emulze,  můžeme si pomoci další miskou se studenou vodou,  přidáme Strong skin a konzervant.  PH hotového krému je cca 5,5. Pokud by jste chtěli mít krém trochu více k neutrálu,  je třeba přidat na špičku nože sodu bikarbonu. Komerčně se pH směrem nahoru upravuje roztokem hydroxidu sodného. 


Krém má velmi příjemnou konzistenci a díky použitým surovinám velmi příjemně voní. Tak a za měsíc budu mít pleť pevnou jako dvacítka :),  protože Strong skin působí nejen jako prevence,  ale dokonce pleti navrací pružnost (dle výrobce).

2 komentáře:

  1. Dobrý den, lze použít místo GSC olivoil?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím že ano. Recept jsem ale dělala podle doporučení výrobce Strong skin

      Vymazat