pátek 15. července 2016

Poslední den ve školce

Tak a je to tady,  synova první derniéra v životě.  Dneska jde naposled do školky.  Nechápu,  jak rychle to uteklo.  Přijde mi to jako včera,  když jsme ho do školky vedli poprvé :).  No dost filosofického rozjímání.  




 Když jsem se Kuby ptala,   jestli bude chtít paním učitelkám něco dát,  vypadlo z něj nejdřív, že jim nakreslí obrázek s Hvězdnými válkami... Usoudila jsem, že tohle by asi plně neocenily, takže následovalo jemné směřování.  A co takhle něco vyrobit,  začala jsem. Naštěstí tohle na Kubu platí,  proto jsem vytáhla potřebné suroviny a dali jsme se do práce. 
Kuba mi zdatně asistoval při výrobě mýdel,  protože ho baví ta rychlost a téměř okamžitý výsledek.  Navic miluje vyklápění ze silikonových formiček. Nejdříve si nakrájel kostičky bílého mýdla,  nasypal je do formiček a mamka,  tedy já, je zalila roztavenou mýdlovou hmotou obarvenou slídami. 



Včera večer jsem pak nastoupila s výrobou balzámů na rty.  Nic nového jsem nevymýšlela,  ale sáhla jsem po osvědčeném receptu  Růžová ledovka.  Místo EO máta jsem ale použila geranium a na úkor bílé slídy jsem dala trochu slídy s efektem červená. 
Samozřejmě,  že jsem musela balzámy dotvořit hezkou etiketou,  aby bylo vidět,  že je to opravdu od Kubíka. Balíček jsem potom ještě doplnila o malé balení meruňkového oleje. 



Hotové drobnosti jsem zabalila spolu se sušenými růžovými plátky a poupátky a ozdobně zavázala.  Teď už jen doufám, že se budou balíčky líbit. 

3 komentáře:

  1. Perfektne, krasny a podla mna aj prakticky darcek pre pani ucitelky :-) moj maly este tento rok ostava v skolke, ma odklad, ale o rok nas caka to iste, tento tvoj napad sa mi velmi paci tak urcite sa inspirujem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se toho dá vymyslet spousty, ale mě jednoduše tlačil čas :)

      Vymazat