sobota 30. července 2016

Instantní samet

Na tuhle libůstku jsem přišla opravdu náhodou. Původně jsem totiž chtěla vyrobit primer volně inspirovaný primerem od Urban decay, ale zaboha mi to nevycházelo. Když už jsem vychytala onu hladkost na ruce, tak na obličeji se to táhlo jako sop... No nic, ne pokaždé je posvícení. Na druhou stranu jsem ale díky hledání ideálního primeru přišla na příjemný, velmi lehký tekutý "Instantní samet".



Rozpis na 50 ml

8 g coco siliconu
2,5 g glyceril stearate citrate - GSC
24 ml vody
3 g růžového extraktu
5 g Fucogelu
2 g aloe extraktu
0,2 g kyseliny hyaluronové
1 kapka vit E acetate
10 kapek cosgardu
5 kapek EO geránium

Pomůcky:
2 misky
metlička
lžička
setinková váha
odměrka (stříkačka, kádinka)
50 ml lahvička s pumpičkou

Suroviny a pomůcky můžete zakoupit ZDE.

Veškeré nádoby a pomůcky vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do jedné misky odměříme vodu a extrakty, do druhé misky odměříme silicon a GSC (olejová fáze). Vložíme do vodní lázně a zahříváme do rozpuštění GSC. Pak do misky s olejovou fází vmícháme silicu a bílý pigment (pozor práší), vyjmeme obě misky z vodní lázně a vlijeme  vodní fázi do olejové. Mícháme, přidáme Fucogel, opatrně kyselinu hyaluronovou, vit. E a konzervant s EO geránium.

Kyselinu hyaluronovou je dobré si odvážit předem a buď si ji nechat na lžičce a pomalu "cukrovat" povrch za stálého míchání ještě tekuté emulze, nebo si dopředu vytvořit gel z části vody, který pak do emulze vmícháme.

Ph hotového Instantního sametu je lehce pod 6, ale bude záležet na použití vodě. Jak samotný název napovídá, pokožka je po nanesení a rozetření emulze doslova jako samet. 

Tip - pokud budete chtít mít Instantní samet s "oroseným efektem", použila bych béžovou slídu a trochu sericite mica. Množství bude záležet na preferencích :)

A abych nezapomněla. To, jak se samet roztírá můžete vidět na mém účtu na Instagramu

Žádné komentáře:

Okomentovat