sobota 1. července 2017

Letní hydratační sprej do kabelky

Nastalo astronomické léto, a to nejen v kalendáři, ale i venku. Teploty budou zase stoupat vzhůru, takže by se vám mohl hodit jednoduchý hydratační sprej, který můžete mít stále u sebe. Je snadno modifikovatelný, stačí jen zvolit květinovou vodu dle svého uvážení. Vyměnit lze i růžový extrakt za okurkový.


Rozpis na 100 ml

10 g růžového extraktu
0,3 g Oligo HA - nízkomolekulární kyselina hyaluronová
59 ml vody (demi, mineral, destil...)
20 kapek cosgardu.

Mimo to budeme potřebovat 100 ml lahvičku, rozprašovač, kádinku, kapučínovač a vysokoprocentní líh k dezinfekci. Vše potřebné lze koupit ZDE.

Postup je poměrně jednoduchý. Nejdříve v části vody rozpustíme Iligo HA, což je forma kyseliny hyaluronové, která netvoří gel (proto ten kapučínovač :)) Do vydezinfikované lahvičky pak postupně odměříme všechny suroviny, přidáme samozřejmě vodu s Oligo HA, protřepeme, uzavřeme, změříme pH, které mi vyšlo 5,5  (bude záležet na zvolené vodě a hydrolátu)  a používáme dle potřeby. 

Pokud máme problematickou leť, je vhodné místo růže použít například levandulovou vodu a místo růžového extraktu okurkovou šťávu. Máme-li pleť poškozenou, pak lze navýšit o 5 ml  množství vody a místo růžového extraktu dát 5 g panthenolu.


2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    mám doma levandulovou esenci a ráda bych si z ní vyrobila osvěžující vodu na léto. Bude mi stačit tato esence a destilovaná voda? Je třeba i konzervant? Popřípadě v jakém poměru?
    Děkuji a přeji hezký den!

    Anna Lazarová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco jako toaletní vodu? No destilka by to mohla udržet (lahvička i rozprašovač musí být vydezinfikované), ale EO se v ní nerozpustí, bude tvořit nahoře vrstvičku. Na čisté osvěžující vody jsou lepší hydroláty (květinové vody) s rozprašovačem. Stačí 50 ml do kabelky a postupně doplňovat.

      Vymazat