neděle 1. května 2016

Trnkový krém


Trnku můžeme využít opravdu ve všech podobách. Pokud jste si připravili nějaký macerát (dle mého popudu na Fcb stránkách), můžete ho nyní využít do následujícího krému. Přiznám se, že jsem zvyklá macerovat vše jak v oleji, tak ve směsi vody a glycerínu (HG), proto jsem tedy do receptu použila oba druhy. Pokud maceráty nemáte, nevadí, prostě o to množství je třeba navýšit vodní i olejovou fázi.
Trnka se vyznačuje jemným ale dlouhodobým působením, snižuje propustnost krevních vlásečnic, mírní zánětlivé reakce v cévách a zpevňuje pokožku. Působí také proti volným radikálům.



Rozpis na 50 ml 

5 g olejového trnkového macerátu (jako macerační činidlo jsem použila coco silicon kvůli jeho snášenlivosti se všemi tipy pokožky)
2,7 g olivoilu
5 g HG trnkového macerátu 
32 ml vody (demi, destil, kojenecké, minerální)
10 kapek Cosgardu

Mimo to budeme potřebovat 2 misky, vysokoprocentní líh na dezinfekci, 50 ml dózu, metličku, kapučínovač, vodní lázeň.


Do jedné misky odvážíme olej, olejový macerát a vosk, do druhé vodu a HG macerát. Vložíme do vodní lázně a necháme rozehřát.


Vyjmeme, vlijeme vodní do olejové fáze a promícháme za pomoci kapučínovače.


Vložíme do misky s ledovou vodou a domícháme metličkou.


Konzistence krému je taková jemňoučká a hlaďoučká :)

PH krému je 6,5-6,8, je třeba pH doměřit, hlavně pokud se použijí jiné suroviny. Krém se velice dobře vstřebává. Díky trnkovým macerátům působí na jemné prokrvení pokožky, kterou navíc tonizuje.







Žádné komentáře:

Okomentovat