středa 18. května 2016

Růžová maska s medem - minutka

Jednoduchá maska na pleť z růžového jílu, která obsahuje ještě růžovou vodu a med. Člověk by to skoro snědl, ale k jídlu to není :)



Rozpis na jednu dávku

1 vrchovatá lžička růžového jílu - cca 5,5 g
1 lžička růžové vody - cca 5 ml
1 lžička medu - cca 5 g

Všechny suroviny smícháme ve skleněné či porcelánové misce, porcelánovou nebo dřevěnou (max. plastovou) lžičkou. Jíly se obecně nemají rády s kovem, proto používám sklo a porcelán. Jen tak mimochodem porcelánové lžičky mají v obchodech NANU NANA za 20,- :)

Maska se nanáší na vyčištěnou pleť, nejlépe po koupeli či sprše, kdy jsou póry otevřené. Já masky nanáším hrubším kosmetickým štetcem a po cca 10 minutách je smývám vlažnou vodou. Jílové masky by neměly na obličeji uschnout, protože pak může dojít k podráždění pleti.

Tato kombinace je vhodná zejména pro citlivou, křehkou pleť i s malými rankami. Růžový jíl má mimo zklidňujících i hojivé účinky. Med působí mírně antisepticky a skrývá v sobě velké množství pleti prospěšných  látek. Růžová voda je zkrášlující...

Pokud nemáte růžový jíl, nevadí, můžete použít samozřejmě ten, který máte po ruce. Slušný výběr jílů za velmi příjemné ceny naleznete ZDE.

Masky jsou vhodné i pro pány, jen je třeba je k tomu trochu přivézt :)

Žádné komentáře:

Okomentovat