úterý 31. května 2016

Pleťový krém s okurkou - pro problematickou pleť

Asi to tak vypadá, že se poslední dobou roztrhl pytel s žádostmi o nové krémíky. No, alespoň mám dost materiálu na blog, takže tentokráte je to krém pro problematickou pleť, který jsem míchala pro svého kamaráda.



Rozpis na 100 ml

59 ml vody (demi, destil, mineral, hydrosolu)
20 kapek Cosgardu

Mimo to budeme potřebovat dvě misky, dózu, metličku nebo kapučínovač, vysokoprocentní líh na dezinfekci, vodní lázeň. 

Vše potřebné můžete zakoupit ZDE.

Postup je velmi jednoduchý. Do jedné misky odvážíme oleje a olivoil (olejová fáze), do druhé vodu a okurkovou šťávu. Misky vložíme do vodní lázně a zahříváme do doby roztavení vosku v oleji. Misky vyjmeme a následně vlijeme vodní do olejové fáze. Energicky mícháme do vytvoření bílé emulze. Nyní si můžeme pomoci větší miskou s ledovou vodou, do které vložíme misku s emulzí. Za stálého míchání směs zhoustne. Nakonec přidáme Seboclear a cosgard.

PH takto připraveného krému je 6,6 - bude záležet na použité vodě.

Krém se velmi dobře vstřebává díky použitým olejům. Okurková šťáva spolu se Seboclearem působí na normalizaci pokožky, která trpí akné. 

Pokud máme jen smíšenou pleť, bude stačit krém jen s okurkovou šťávou. Vody dále o 4 ml více.

2 komentáře:

  1. Zdravím,fascinovala mě okurka a tak jsem si ho trochu upravila pro svůj obličejík s citlivou a +46 pletí: místo vody a okurkové šťávy jsem použila hydrolát z okurky,vosk č.3 (neměla jsem Olivoil) a místo Seboclearu jsem tam fukla miramaze, která je fakt úžasná a bylo.Ač nechemik,dílo se podařilo a mám z něj radost.Děkuji za Vás, Míšo,kosmetiku nekupuji už skoro rok.

    OdpovědětVymazat
  2. miska mate aj nejake forum,,,kde sa da pytat na otazky? ja mam cetylalkohol a neviem ci ho mozem len tak pouzit do kremu ,,ci to staci..

    OdpovědětVymazat