středa 11. května 2016

Intimní gel s hluchavkou

Na žádost ve skupině :) jsem pro vás sestavila k inspiraci jemný mycí intimní gel, který je složený z nejjemnějších surovin. Doufám, že se vám bude líbit.



Rozpis na cca 200 ml

60 g coco glucosidu
1 g rozmarýnového extraktu
131 ml silného studeného nálevu z hluchavky bílé
5 g caprylisu
1 g xanthanové gumy
1,25 g kyseliny citronové
40 kapek cosgardu nebo KEM E

Mimo to budeme potřebovat nějaké dvě nádobky, metličku, 200 ml lahvičku, líh na dezinfekci. Vše potřebné můžete koupit ZDE.

Ze všeho nejdříve budeme potřebovat silný nálev z hluchavky bílé. Čerstvě natrhané květy (včetně špičky hluchavky s listy) vložíme do čisté sklenice, zcela zalijeme vroucí vodou, uzavřeme a necháme louhovat jednu hodinu. Přefiltrujeme přes kávový filtr.


Do nádobky (kádinky), odměříme coco glucosid, rozmarýnový extrakt a zamícháme. Vyšší dávka extraktu zde slouží i proti nežádoucím mikroorganismům a rozmarýna jako taková je velmi vhodnou bylinkou pro ženské partie.


Do nálevu přidáme kyselinu citronovou a v caprylisu rozptýlenou xanthanovou gumu. Ta se samozřejmě v caprylisu nerozpustí, ale krásně se disperguje a při přidání do nálevu se velmi dobře rozmíchá.


Vznikne takovýto gelík.


Gelík přimícháme do coco glucosidu s rozmarýnovým extraktem. Nakonec přidáme konzervant.

Hotový produkt má pH mezi 4,5-5. Hluchavka bílá je ženskou bylinkou, která pozitivně působí na sliznice. Pokud vám kolem roste kontryhel, použijte kontryhel, ale u nás prostě není.





1 komentář:

  1. Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je v receptu nutné použít caprylis, proč ho použít, popřípadě čím ho nahradit. Mockrát děkuji za radu a děkuji za recept! :)

    OdpovědětVymazat