neděle 10. dubna 2016

Růžový peeling

Způsobů, jak vyrobit peeling, je mnoho a mnoho. Tenhle je rychlý, je z více jak 90% tvořený vodní složkou a je velmi snadno modifikovatelný. 



Rozpis na cca 50 ml

42 ml růžové vody
2 ml meruňkového oleje
0,8 g xanthanové gumy
10 kapek cosgardu

Mimo to budeme potřebovat misku, napěňovač mléka, metličku, 50 ml dózu a vysokoprocentní líh k dezinfekci. Veškeré suroviny koupíte ZDE.


Do vydezinfikované misky odměříme růžovou vodu a olej a velmi rychle zašleháme xanthanovou gumu. V tomhle případě je kapučínovač opravdu na místě, protože při šlehání metličkou by vám asi upadla ruka.


Vznikne tahle gelová hmota.


Přidáme fosilní peeling a konzervant


a metličkou pořádně promícháme.

Peeling má při tomto složení pH cca 6,5. Květinové vody mívají pH pod 7, ještě jsem na zásaditou vodu nenarazila. Místo růžové vody můžeme samozřejmě použít jakoukoliv jinou květinovou vodu, která nám vyhovuje. Olej do peelingu dávám ráda. Při takovémto malém množství se díky konzistenci vytvořené xanthanovou gumou neseparuje a pleti zajišťuje mírnou výživu.

Peeling používáme dvakrát týdně, majitelky citlivé pleti tak jednou za 14 dní. Peeling se provádí nejlépe večer, po sprše a normálním očištění pleti. Póry jsou otevřené a peeling je tak efektivnější. Po provedení peelingu pleť omyjeme vlažnou vodou a ošetříme vhodným krémem.

Pokud máte averzi k oslizlé struktuře, peeling nevyrábějte :)





Žádné komentáře:

Okomentovat