pátek 12. února 2016

Rychlý krém do kanceláře či do kabelky

Další rychlovka, kterou si můžete vyrobit za pár minut, pokud máte vyrobený Misha mix. Nebojte se, nebudu vás zásobovat jenom věcmi z Misha mixu, ale nechce se mi ho za prvé nechávat dlouho v ledničce a za druhé krém do kabelky jsem stejně potřebovala :) Navíc chci ukázat, jak strašně je variabilní, a že se při jeho využití meze nekladou. Další příspěvek už bude zase "normální" krém (s lanolinem), slibuji.


Rozpis na cca 50 ml

35 g Misha mixu
10 g rýžového oleje
2 g panthenolu
5 - 10 kapek EO (dle vašeho výběru)
10 kapek cosgardu



Mimo to budeme potřebovat misku, lahvičku s malým dávkovačem,stříkačku, metličku, váhu a samozřejmě vysokoprocentní líh k dezinfekci.


Do misky odvážíme Misha mix.


Přidáme panthenol. Panthenol jsem přidala proto, že mám na ruce pár záděr a panthenol je hojivý. Můžete ho vynechat, pak ale přidejte 2 g misha mixu.


Následně přidáme olej. Tedy ono to pořadí je šumafuk, stejně se to nakonec zamíchá jenom dohromady. Rýžový olej jsem zvolila proto, že se docela dobře vstřebává, má přirozeně vyšší obsah antioxidantů a je to olej vhodný pro již né mladice :) Přeci jen mé ruce mají již čtyřicítku za sebou, tak je musím trochu hýčkat. Můžete použít samozřejmě i jiný olej, sáhla bych po révě,  meruňce nebo kamélii, popřípadě po caprylisu pro opravdovou lehkost. Totálně rozmazlit se můžete pak skvalanem.


Přidáme konzervant a EO dle vlastní volby a pořádně promícháme.


Tady vidíte trik na přenesení krému do lahvičky. Dóza se mi už jednou v kabelce totiž otevřela, takže sázím na jistotu. Pokud budete mít krém na stole, tak klidně použijte dózu.

Ph tohoto krému je mezi 5,5 a 6, podle použité vody v Msha mixu. Pokud se ptáte, proč krém do kanceláře, pak je to proto, že se docela rychle vstřebává - záležet bude na použitém oleji. Jestli se pořád "hrabete" v papírech, pak máte určitě ruce vysušené a máte potřebu je mazat, ale tak, aby jste neměli umaštěné ruce. No a k tomu potřebujete lehký krém :) 

Už jste krém vyzkoušeli? Jak jste spokojení? Napište mi :) 





2 komentáře:

  1. Dobrý den, už jsem si ho vyrobila a i použila, je fakt super. Můj muž ho taky moc chválí. Má poleptanou ruku od louhu a dlouho jsme společně hledali krém, který by mu na tu packu vyhovoval a světe div se, nejlepší krémy jsou, Míšo, od Vás. Je s nima moc spokojený. Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. Ne za to poleptání :), ale za to, že je manžel spokojený.

      Vymazat