pátek 29. ledna 2016

Hydratační růžové sérum - formulace na přání

Poslední dobou se mi sešlo hodně proseb na hydratační sérum bez olejové složky, které by zároveň bylo jednoduché na výrobu a účinkovalo hned i dlouhodobě. No pěkné :) Co k tomu dodat. Vzala jsem tužku a papír - jako vždycky když vymýšlím něco nového - svoje znalosti (trocha sebevědomí neuškodí) a tady je výsledek. Jsem moc zvědavá ,jak se bude sérum líbit, protože doslova a do písmene splňuje všechno. Mimoto sérum je vhodné i pro muže :)



Rozpis na cca 30 ml

24,5 ml růžové vody (lze použít i jinou, dle vlastní volby)
3 ml Fucogelu
2 ml aloe extraktu
0,2 g kyseliny hyaluronové = zarovnaná odměrka TAD z kovových měrných lžiček
6 kapek cosgardu (nebo jiného konzervantu dle dávkování)

Mimo to je třeba 30 ml lahvička s pumpičkou (já vzala tu, co jsem měla po ruce, byť je 50 ml :)), kapučínovač (tady se bez něj opravdu neobejdeme), misku, vysokoprocentní líh. Veškeré potřebné suroviny můžete koupit ZDE.

Nejdříve samozřejmě veškeré náčiní a lahvičku vydezinfikujeme. Poté si odměříme potřebné suroviny. Těch čísel na váze si zase až tak nevšímejte. Ono když do toho drcáte a jednou rukou přidáváte suroviny a druhou fotíte, tak ta čísla lítají a já to měla na váze hlavně kvůli hyaluronce, zbytek jsem odměřovala :)


 Do růžové vody přidáme aloe extrakt,


 Fucogel 


a rozmícháme


Nyní přijde na řadu kyselina hyaluronová.

Je třeba jí přidávat za současného intenzivního míchání, protože jinak nám udělá pucky, které jdou strašně špatně rozmíchat.

Je lépe po rozmíchání nechat gel stát a po cca 10 minutách ho opět pořádně rozmíchat. Samozřejmě, že nakonec přidáme konzervant. Při tomto složení je pH gelu lehce pod 6. 


Bublinky, které vidíte, nakonec gel opustí :),viz úvodní fotka, kde již není po bublinkách vidu.

Sérum díky kyselině hyaluronové okamžitě pleť hydratuje, ale díky Fucogelu a aloe extraktu působí i dlouhodobě. Já osobně mám po nanesení pocit mírně stažené pleti, což ale po chvíli odezní. Sérum je vhodné používat pod krém, nebo pod balzám. Po ránu je skvělé s dvěma kapkami směsi skvalanu a arganového oleje. V galerce mám v lékovce s kapátkem namíchaný skvalan s arganem v poměru 1:1.

A už se těším na odezvy :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat