neděle 1. listopadu 2015

Můj osobní minerální makeup - tajná zbraň

Jsem prostě žena, proto mě vždycky potěší, když mi někdo řekne, že vypadám dobře. Když navíc přidá, že vypadám jak třicítka, doslova vrním blahem. No která by nevrněla, když jí bude příští měsíc 40 :) Nejsem dokonalá a dokonalá pleť byla pro mě vždycky něco nedostižitelného. Naštěstí mám malého pomocníka, který skryje to, co má zůstat skryto. Tím pomocníkem je  moje osobní vychytaná báze na minerální makeup, se kterou se s vámi podělím. Tuto směs nenajdete v mé nové knize o minerální kosmetice, je to prostě takový bonus pro věrné čtenářky blogu :).



Báze

Pro bázi si vezmeme na pomoc čajovou lžičku (5 ml) a odměříme si následující suroviny (zarovnaná lžička)

3 lžičky oxidu zinečnatého
1 1/2 lžičky oxidu titaničitého
1 lžička rýžového pudru
1 lžička stearátu (magnesium stearate)
1/2 lžičky silica
1/2 lžičky bílého pigmentu do BB krémů
2 SMIDGEN  (kovové měrné lžičky) allantoinu

Vše pěkně dám do tříštivého mlýnku a několikrát ho "proženu". Při otevírání je třeba opravdové opatrnosti, protože směs práší, tak ať se toho nenadýcháte. Směs si uskladním v dóze. Suroviny můžete zakoupit ZDE.

Potom vezmu 4 zarovnané čajové lžičky hotové směsi a přidám oxidy železa. Podotýkám že tady budete muset experimentovat, protože každému sedí jiný odstín, ale já mám tento pro jednorázové kolorování vychytaný. Odměřuji kovovými lžičkami

3 PINCH žlutého prémiového oxidu 
2 SMIDGEN hnědého prémiového oxidu
1 SMIDGEN růžového ultramatínu

Vše opět proženu tříštivým mlýnkem. Má "osobní zbraň" je hotová za 2 minuty.

MM je středně krycí a díky silice a BB pigmentu má tzv soft focus efekt - odráží světlo a zneviditelňuje tak drobné vrásky. Allantoin používám pro zklidnění pokožky a pro jeho hojivý účinek (mám totiž nenechavé ruce a čas od času si něco rozškrabu, obzvlášť, když jsem nervózní).
                                            Krytí je patrné z následujících fotek.





                                              Suroviny k výrobě koupíte ZDE


6 komentářů:

  1. Zdravím Vás, Míšo,
    makeup vypadá skvěle! Chci se zeptat na tónování, je to tak, že tento odstín má žlutý podtón - nebo jak se to říká? :) Chystám se vytvořit si makeup i pro sebe, mám spíš tón pleti do růžova..Nedávno jsem jeden - asi spíš náhodou - perfektně namíchala pro sestru - ta má ale tón taky spíš do žluta. Otázka tedy zní, kam směřovat barvy, aby z toho vyšla teplejší varianta? :) No při další objednávce si samozřejmě pořizuji i Vaši novou knihu, páč v tomto teda fakt plavu :) Děkuju a hezké dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám tón do žluta a kupodivu mi sedí právě i MM s tóny do žluta. Pokud je tam více čv, jsem jako "prasátko". Pokud potřebujete víc do červena, pak vyměňte polovinu až celý hnědý oxid za červený. Ale opatrně, strašně to pak barví :)

      Vymazat
    2. Výborně, tak já to zkusím! Děkuju :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já jsem již zkusila a jsem spokojena. Na můj odstín pleti jsem dala trochu méně žluté a mám z toho odstín broskve - to mi sedne. Jen jsem musela na dvakrát třít v hmoždíři, jelikož mi to dělalo barevné mapy. Zbytek, co se mi nevešel do pudřenky jsem smíchala s trochou krému z okurky a výsledek je fantastický - výborně sjednocující krém, trochu i kryje a nebarví oblečení!!!!!
    Produkt mohu doporučit.
    Petra

    OdpovědětVymazat