neděle 25. října 2015

Bylinky Revue - listopad

Další vydání časopisu Bylinky revue je na světě. I v tomto čísle naleznete mé příspěvky, ale časopis samozřejmě stojí za to koupit i z jiných důvodů. A já vám napíši proč :)


Podzim je v plném proudu a s ním jsou bohužel spojené i deprese. Zajímavostí je to, že právě listopad (a únor) jsou měsíce, kdy se depresím bohužel daří. Opravdu hezký příspěvek na toto téma pod názvem Nový pohled na depresi naleznete na stránkách 8-13.

Dalším moc hezkým příspěvkem na téma Nachlazení a chřipka je článek se stejným názvem. Článek je zajímavý poněkud odlišným způsobem řešení  této nemoci. Vše samozřejmě na vlnách přírody.

Již 11. dílem pak pokračuje seriál na téma Konopí univerzální pomocník a lék. Tady si prostě neodpustím, že všechny díly jsou velmi inspirující. 

Moje maličkost tentokrát dostala prostor hned se dvěma příspěvky. Ten první je tradičně věnován jedné bylince a jejímu využití v kosmetice. Protože je podzim, zaměřila jsem se na to, co lze v přírodě nalézt. Neváhejte tedy a zkuste si vykopat kořeny lopuchu, jeho benefity a hlavně konkrétní návody na jeho použití najdete ve stejnojmenném příspěvku.

Druhým příspěvkem je poté druhá část o výrobě přírodních parfémů. Mimo jiné zde najdete celkem 14 směsí, ze kterých si určitě vybere každý.

Na stránkách 63-69 naleznete skvělé a hlavně zdravé recepty. Taková Kořeněná černá čočka s mrkví a Polévka z pečených kaštanů zní opravdu božsky. Mimo to jsem si dnes z lesa přinesla jedlé kaštany, tak je nebudu muset tentokrát ani kupovat :)

Hezké typy a Rady s vůní bylinek naleznete na stránkách 83 a 84. Například na špatnou náladu působí dobře čaj z kmínu, badyánu a fenyklu s medem. No pravda, že občas bych ho musela pít po litrech :).

Perličkou je tradičně další vydání Herbáře, který je tentokrát plný receptů na zdravé vánoční cukroví. No je to tak, vánoce se blíží. Apropo, chystám takové malé překvapení, vlastní vánoční časopis v PDF formátu :)


Oba časopisy můžete koupit zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat