pondělí 21. září 2015

Noční krém s hojivým bylinným extraktem

Bylinné extrakty v sobě skrývají obrovský potenciál. Já jsem si pro vás tentokrát připravila noční krém s hojivým bylinným extraktem.

Rozpis na 50 ml

5 ml bylinného extraktu 
10 kapek EO - volitelné
10 kapek cosgardu

Na bylinný extrakt 6 g sušeného měsíčku a 6 g sušeného jitrocele a cca 140 ml vody 

2 misky
kapučínovač
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
50 ml dózu

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem.

Připravíme si bylinný extrakt z měsíčku a jitrocele dle tohoto návodu. 

Do první misky  odměříme oleje, a emulgační vosk, do druhé misky odměříme bylinný extrakt a růžovou vodu, misky vložíme do vodní lázně.



Počkáme, dokud se emulgační vosk zcela nerozpustí, přidáme rozmarýnový extrakt. Poté vlijeme vodu do oleje a mícháme, zprvu kapučínovačem, poté metličkou, přidáme po zchladnutí konzervant a EO.
  

A opět mícháme.


Vznikne takovýto krém.



Hotový krém přendáme do dózy a označíme datum výroby nebo spotřeby. Vydrží nejméně 3 měsíce. PH tohoto krému je cca 6 - 6,5. Krém je opravdu hutný a vhodný na noc.


Krém má díky bylinnému extraktu hojivé účinky na pleť a díky rozmarýnovému extraktu bude bojovat proti volným radikálům a zajistí tak prevenci před předčasnému stárnutí pleti.

5 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za skvělý recept, rady a nabídku surovin vybíraných s péčí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, vážím si toho. Mějte krásný den :)

      Vymazat
  3. Milá Míšo,je mi 51let,zajímám se poslední dobou hodně o bylinky,koupila jsem si všech 7 dílů herbáře od Janči a Zentricha a ruku v ruce s tím se začala zajímat o přírodní kosmetiku.Mé pokusy nebyly ni moc,až jsem nedávno narazila na vaše stránky.Musím vám složit velikou poklonu za to co pro nás tvoříte,jelikož vím co času a námahy stojí jen to,aby člověk něco málo znalostí získal o bylinách.Vy nám k tomu navíc přidáváte spoustu svých určitě pracně nabitých znalostí navíc a za to vám chci vyjádřit svůj velký dík,budu vaše stránky šířit a nakupovat u vás, a přeji moc úspěchů v další této krásné a záslužné práci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Vážím si podobných komentářů, protože mi dodávají sílu tvořit dál. Mějte se krásně a přeji dny plné pohody.

      Vymazat