pátek 25. září 2015

Denní krém s bylinným extraktem

Minule jsem zveřejňovala noční krém s bylinným extraktem, který vhodně doplní tato denní varianta. Do krému je přidaný mrkvový olej, díky kterému si pleť nejen udrží hezký opálený vzhled, ale získá takový příjemný broskvový nádech.

Rozpis na 50 ml

5 ml bylinného extraktu 
10 kapek EO - volitelné
10 kapek cosgardu

Na bylinný extrakt 6 g sušeného měsíčku a 6 g sušeného jitrocele a cca 140 ml vody 

2 misky
kapučínovač
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
50 ml dózu

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem.

Připravíme si bylinný extrakt z měsíčku a jitrocele dle tohoto návodu. 

Do první misky  odměříme oleje, a emulgační vosk, do druhé misky odměříme bylinný extrakt a růžovou vodu, misky vložíme do vodní lázně.


Počkáme, dokud se emulgační vosk zcela nerozpustí, přidáme rozmarýnový extrakt. Poté vlijeme vodu do oleje a mícháme, zprvu kapučínovačem, poté metličkou, přidáme po zchladnutí konzervant a EO.
  


A opět mícháme.



Hotový krém přendáme do dózy a označíme datum výroby nebo spotřeby. Vydrží nejméně 3 měsíce. PH tohoto krému je cca 6 - 6,5. 


Krém má díky bylinnému extraktu hojivé účinky na pleť a díky rozmarýnovému extraktu bude bojovat proti volným radikálům a zajistí tak prevenci před předčasnému stárnutí pleti.

6 komentářů:

  1. cize denny ci nocny? :)) na konci sa pise ze je hutny a vhodny na noc :)

    OdpovědětVymazat
  2. chcem sa opýtať ako je to vlastne s tým ph v pleťových krémoch. trochu tomu nerozumiem. v príspevku o PH je uvedené, že PH v pleťových krémoch má byť 4,5 - 5,5, ale keď som si pozerala recepty na Vašom blogu, tak pri každom pleťovom kréme je PH 6 - 6,5. som začiatočník a neviem sa v tom zorientovať. aké PH je teda správne pre pleťové krémy a aké pre očné krémy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pH hodnoty jsou doporučující. Obecně pokud se pH pleťových krémů pohybuje 6,5 a níže, pak je vše v pořádku. Navíc pH je možné individuálně snížit za pomoci kyseliny citronové či mléčné (cca 5 kapek pH regulátoru z kyseliny citronové Vám u 50 ml krému sníží pH o 0,5). Příspěvky na blogu (krémy) testuji na sobě a udávané pH mi plně vyhovuje :)

      Vymazat
  3. Velmi pekne dakujem za radu, veľmi mi to pomohlo zorientovat sa☺este mam jednu otazku ci to iste ph plati aj pre ocne kremy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím o tom, že by tam měl být rozdíl. Hlavně je třeba zohlednit to, že pokožka je v okolí hodně citlivá, a pokud si si vyrobíte krém s ovocnými kyselinami, mělo by se oční okolí vynechat.

      Vymazat