úterý 4. srpna 2015

Hydratační sérum

Toto hydratační sérum jsem vytvářela na přání a musím se s ním pochlubit, protože je ideální pro každý tip pleti. Jedna dávka skončila u mě a nemohu si ho vynachválit. Majitelky mastné pleti si vystačí jen s ním, majitelky suché ho použijí pod pleťový krém...

Rozpis na cca 50 ml

25 ml květinové vody dle tipu pleti, já použila růžovou
5 ml skvalanu
10 ml minerální vody
10 kapek cosgardu

2 misky
kapučínovač
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
50 ml lahvičku s pumpičkou
stříkačku na přenos séra

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do zvláštní misky dáme minerální vodu, přisypeme kyselinu hyaluronovou, zamícháme a necháme 10-15 minut odstát za občasného promíchání. Vznikne gel. Do druhé misky poté odměříme květinovou vodu, aloe extrakt, skvalan a glycerín ve kterém jsme před tím rozetřeli xanthanovou gumu. Promícháme, přidáme gel kyseliny hyalutronové, opět řádně promícháme a nakonec přidáme cosgard.

Sérum má gelovou konzistenci, která sice rozptýlený skvalan zcela neudrží, ale gel se příjemně roztírá. Před použitím je třeba obsah lahvičky protřepat. Díky obsahu skvalanu se pleti dostane i potřebné "mastné" výživy.Samozřejmě, že ho lze vynechat, ale mě takto vyhovuje.

Tip: pokud máte poškozenou, můžete místo hydrosolu použít macerát z Tepezcohuite, který koupíte zde.


Hotový produkt má pH cca 6,5. Nezapomeneme označit datum výroby nebo spotřeby. Vydrží nejméně 3 měsíce.


Tip pro hračičky :) Pokud chcete používat jen sérum a na den, můžete do něj přidat trochu béžové slídy a silica micro pearl. Pokožka pak po jeho aplikaci bude mít nejenom nádherný nádech do meruňkova, ale bude jemňoučká jako dětská prdýlka :)


1 komentář:

  1. Dobry den,sla by xant.guma vynechat?nezahusti se dostatecne kys.hyalur.?
    Moc dekuji,porad mi doma neco chybi:)

    OdpovědětVymazat