pátek 10. dubna 2015

Lehký krém redukující zarudnutí pleti

Určitě  to všichni znáte. Někdy máte období, kdy Vaše pleť reaguje zarudnutím a nepříjemným pnutím. Kombinace následujících surovin by měla od těchto příznaků pomoci a to jak vizuálně, tak pocitově.
Ta více zelená barva na krému vlevo je jen odlesk :)

Recept na  cca 50 ml

23 ml vody (minerální, Evian, destilované)
1,5 ml panthenolu
10 kapek cosgardu
5 kapek esenciálního oleje neroli nebo růže (mohou být i oba najednou)

2 misky
kapučínovač
mini metličku
váhu
líh na dezinfekci
50 ml dózu

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujeme vysokoprocentním lihem. Do jedné misky odměříme olej a emulgační vosk, do druhé misky růžovou a minerální vodu.  Obě misky vložíme do vodní lázně.

Počkejte, dokud se emulgační vosk zcela nerozpustí, poté opravdu opatrně vmícháme magnesium - pozor, práší.


Poté  vlijeme vodu do oleje, přidáme ihned zelený jíl a mícháme, zprvu kapučínovačem, poté metličkou. Po zhoustnutí přidáme panthenol, konzervant a esenciální olej (pokud chcete). 


Hotový  krém přendáme do dózy a označíme datum výroby nebo spotřeby. Vydrží nejméně 3 měsíce. Takhle krém vypadá bezprostředně po nanesení. Chvilce se vsákne a zmatní.

Konopný olej je použit pro jeho zklidňující účinky, magnésium krém malinko zahustí, zajistí příjemný pocit na pokožce a dodá mírný bílý film, zelený jíl léčí podrážděnou pokožku a jemně zabarvuje do zelena, díky čemž neutralizuje červený tón pokožky, panthenol má vysloveně regenerační a uklidňující účinky a růže či neroli krém vhodně doplní a to jak vůní, tak svými účinky.


Žádné komentáře:

Okomentovat