pátek 6. března 2015

Tělový 3 v 1

Tenhle recept mě napadl v souvislosti se solným šamponem, cestou z práce. Produkt zastane opravdu 3 produkty  naráz - sprchový gel, peeling a krém (namazání po sprše). Jedná se o velmi jednoduchý recept, který vytvoříte v několika minutách.


Recept na 200 g

150 g soli, kuchyňské nebo jemnější mořské
20 g  tělového nebo kastilského  mýdla (neutrálního)
30 kapek libovolného esenciálního oleje, já použila pomeranč a bergamot

Kakaové máslo roztavte ve vodní lázni, přidejte sůl, mýdlový základ a EO. Pořádně promíchejte, vznikne taková drobivá pasta.

Tu poté použijte ve sprše.  Nanášejte na mokrou pokožku krouživými pohyby, jako peeling, poté opláchněte teplou vodou a je hotovo.

Pokožka je hladká,čistá a vyživená. Kakaové máslo jsem použila záměrně, protože směs trochu ztuhne. Pokud bych použila nějaký olej, byla by směs docela řídká.

Zkoušela jsem i více másla a mýdla, ale nebylo to ono. Tenhle poměr mi vyhovuje nejvíc. S bambuckým se to tak nějak táhne...

Tip: pokud máte citlivou pokožku, nebo nějak poškozenou, mohla by vás sůl pálit. Použijte tedy cukr :)


6 komentářů:

  1. Tak to je opravdu jednoduchý přípravek:-) jak to tu vše pročítám je to radost jak ty přírodní věci jednoduše a efektivně fungují, musím se fakt smát:-) toto musím vyzkoušet to 3v1, někdy se nestíhám po sprše mazat a pak mě ta suchá kůže svědí:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani já se nenamazat, nebo nepoužít cokoliv s olejem, tak bych se taky udrbala. U nás je navíc strašně tvrdá voda, takže to platí dvojnásob.

      Vymazat
  2. Dnes jsem vyzkoušela a musím řícit, že bomba! EO jsem již nepřidávala nechala jsem se rozmazlovat jen kakaovou vůní podpořenou mýdlem s pravou vanilkou.. Jen musím vychytat nanášení, měla jsem toho zbytečně moc ve vaně popadaneho... Je na to nějaký fígl?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. léta praxe :) Já mám taky někdy ve vaně bor...

      Vymazat
  3. A nezůstane po tom mastná kůže?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani moc ne. určitě se necítíte jako "olejnička". :)

      Vymazat