úterý 3. února 2015

Valentinky - tipy na Valentina z vlastních zásob

Svátek svatého Valentina není sice zdejší, ale docela hodně se u nás ujal a já říkám proč ne. Pokud máme někoho rádi, měli bychom mu to dávat najevo sice vícekrát než jednou ročně, ale když už k tomu potřebujeme trochu pobídnout, pak je tenhle svátek to pravé ořechové. Tipy co koupit v příspěvku nenajdete, protože těch je internet plný. Já jsem se snažila vybrat z mého tvoření to, co si můžete připravit doma.
Jak tedy tenhle svátek oslavit? Začít můžete hned od rána :)

Ráno :)

Zkuste si přivstat, tedy pokud to alespoň trochu jde,  a nachystat dobrou snídani. Váš protějšek si třeba uvědomí, že by se mohl večer pochlapit - pokud mu to nedošlo útokem srdíček všeho druhu, ze všech koutů výloh. Doporučuji někam na cedulku napsat - plyšáky neberu (stejně jsou to jenom lapače prachu).

Nachystat předem :)

Připravte si do zásoby nějaký masážní krém, olej či tuhý krém. Pokud máte doma olej, zvolte například mandlový, meruňkový... Můžete si samozřejmě vytvořit tuhý krém, určitě doporučuji variantu se směsí esenciálních olejů - kardamon, pačuli, zázvor, santal, nebo jasmín, santal mandarinka. Kombinace těchto esenciálních olejů je natolik příjemná, že jí můžete použít i jako tuhý parfém a aplikovat ho na různé části těla :) Jak vyrobíte tuhý parfém se dozvíte zde.
Poněkud netradiční jsou masážní svíčky, a pro oslavu Valentina jsou jako stvořené. Jejich výroba je velmi jednoduchá a efekt je předem zaručen. Nemusíte se bát, že by jste se spálili. Sama jsem je vyzkoušela a pokud si vosk necháte stéct pomalu do dlaně, tak si neublížíte.

Navečer :)

Pokud je váš protějšek alespoň trochu důvtipný, mohl by vás pozvat na večeři. Pokud ne, napište mu seznam, co nakoupit (přeci se s tím nebudete tahat sama). Společná příprava večeře má také něco do sebe. Dá se to dokonce skloubit i s dětmi :) Přiznám se, že můj manžel umí večerní dlabanec přichystat a dokonce ctí i to, že nejím maso...
Vytvořte si domácí pohodu třeba za pomoci plovoucích svíček.

V noci :)

Využijte to, co jste si nachystali předem :) Valentin není přeci o to, že si budeme kupovat tuny čokolády (nic proti ní, já čokoládu miluju) a všelijakých "zamilovaných" blbostí. Samozřejmě že prodejci těhle artiklů se mnou nebudou souhlasit, ale svátek je přeci o tom sdílet hezké chvíle s někým blízkým.
Pokud nemáte protějšek, rozmazlete se sami. Jděte na masáž, na večeři s přáteli, jděte do kina... Doma hoďte nohy na stůl, vykašlete se na svět a pusťte si váš oblíbený film a dejte si dobré vínko - třeba :)

Žádné komentáře:

Okomentovat