neděle 22. února 2015

Pomerančová pěna

Nene, nebojte, nebudeme vařit. Tenhle recept je na tělovou pěnu, nebo-li nadýcháný tělový krém,  kterým můžete překvapit Vaše blízké. Myslím si, že touto pěnou určitě zabodujete. V tomto receptu je použit vosk BTMS, který Vám zaručí právě tu nadýchanost.



Recept

41 ml minerální vody
2,5 g BTMS
2,5 g kokosového oleje
4 kapky vit E
10 kapek cosgardu
15 kapek EO pomeranč

Mimo to budete potřebovat:
2 misky
kapučínovač
váhu
líh na dezinfekci
100 ml lahvičku

Ze všeho nejdříve veškeré nádoby a nářadí vydezinfikujte vysokoprocentním lihem. Do jedné misky poté odměřte oleje a emulgační vosk, do druhé misky dejte glycerín a minerální vodu. Obě misky vložte do vodní lázně.


Počkejte, dokud se emulgační vosk zcela nerozpustí. Poté vlijte vodu do oleje a míchejte kapučínovačem, který dodá hmotě potřebnou nadýchanost


Nakonec přidejte konzervant, vitamín E a esenciální olej.



Hotovou pěnu přendejte do lahvičky s pumpičkou a označte datum výroby nebo spotřeby. Pokud používáte konzervant, vydrží vám nejméně 3 měsíce. Pokud chcete variantu bez něj, skladujte mléko v ledničce a měli by jste ho do 1 měsíce spotřebovat. Pokud krém změní odér, okamžitě ho vyhoďte. Ačkoliv to podle součtu surovin nevypadá, opravdu budete potřebovat  100 ml lahvičku, protože směs se hodně našlehá, z 50 ml na cca 80 ml. Pěna je lehoučká, na pokožce se velmi rychle vstřebává a bude tak vhodná například po ránu, když se potřebujete hnedka obléknout. Pěna tedy není určitě pro sušinky, protože ty rozhodně potřebují něco výživnějšího. Malá poznámka - pěna ještě dodatečně dohoustne,  takže buďto použijte lahvičku s dávkovačem,  nebo pěnu dejte do dózy. 

Tato dávka Vás při zakoupení surovin v našem eshopu vyjde na cca 15,-Kč  ano, opravdu tak málo (bez lahvičky a nepočítám minerální vodu :) ).

9 komentářů:

  1. Tak opět jsem Míši selhala na vosku ............... jak to tak vidím,budu pak u Vás muset dokoupit od každého trošku,abych mohla realizovat většinu receptů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono každý vosk má specifika. Na běžné krémy vystačíte s jedním, ale pokud chcete více struktur, tak to jinak nejde. Já jsem ještě na nějakou multifunkci nenarazila 😞

      Vymazat
    2. Rozhodně dám na Vás ............ a moc se těším na otevření eshopu :-)

      Vymazat
  2. No já bych si to po ránu nemazala. Někdo půjde ven, vystaví kůži sluníčku a může mít nepříjemnou reakci díky pomerančovému EO... Ale s jiným bych to toho určitě šla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pomeranč sice patří mezi fotosenzibilní oleje, ale musel by se vystavit po namazaní na slunko ihned, celý a pomeranče by tam muselo být víc. Ještě se mi nestalo, abych se osypala, a to jsem velmi citlivá. Každý jsme ale originál, takže pokud má někdo obavy, stačí provést test kožní snášenlivosti, popřípadě použít jiný esenciální olej.

      Vymazat
    2. Aha, díky za upřesnění. Ale i tak nebudu asi riskovat. Teď to sice asi půjde, sluníčko v nedohledu, ale v létě to bude jiná :)

      Vymazat
  3. Taky myslím že u normální pleti to není tak horké.Ale jinak Hadek prodává pomerančový éo bez terpenů tj. bez fotosenzibilních látek.

    OdpovědětVymazat
  4. Vyrobeno, ale pouze ze slunečnicového oleje. Výsledek výborný, použitelný i osobou se suchou pletí, pro sebe (mastná, problematická pleť) bych asi dala olej z vinných hroznů - je to dobrý nápad?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s olejem z vinných hroznů bývá trochu problém, protože emulze jsou hodně řídké. Zkuste kombinaci caprylisu a meruňkou, popřípadě s lískooříškovým olejem.

      Vymazat