čtvrtek 19. února 2015

Kam s ním?

Tak tohle není otázka na umístění nějaké nepotřebné věci,  ale na mazací místo. Já nevím jak vy, ale já mívám dost velký problém s tím,  že už nevím, kam se mám namazat. Jakmile člověk propadne výrobě vlastní kosmetiky,  dříve či později zjistí, že toho má vyrobeného tolik, že to ani nestačí používat.

Nejhorší ze všeho je to, že mám v hlavě dalších asi "tisíc" nápadů.  No ještě se to dá ukočírovat, pokud jde o tělové krémy nebo mléka.  Přeci jenom když si uděláte malou dávku,  tak to do týdne vymažete,  ale u pleťových krémů a nebo takových olejových sér...

Takže to pak vypadá asi takhle nějak. Když objevím nějakou novou surovinu, musím ji samozřejmě hnedka vyzkoušet.  Zvážím,  co mi dochází.  Pleťové krémy nikdy nedochází... Takže znovu zvážím,  co by mi tak asi mohlo dojít. No na tělový krém je té suroviny přeci jenom škoda, takže se podívám,   kolik krému mám ještě v dóze - hodně, jako bych to z rána nevěděla. Jasný,  nočního krému mám taky hodně. Chvilka přemýšlení,  opravdu jen chvilka... Zvědavost vítězí a já klušu do ledničky pro oleje lisované za studena, beru vosk, Evianku nebo hydrolat a jde se na věc.

Výsledek?  V galerce si mi pěkně hromadí krémy,  a protože je mi líto je vyhodit, když jim nic není, tak s nimi nakonec mažu nožky. Takže mnohdy na nožkách končím krém s arganovým olejem, hyaluronkou,  drahými esenciálními oleji... 

Kdybych to ale  nedělala, tak by mi na blogu nepřibývaly příspěvky. 

A víte co? Na víkend mám nachystanou  výrobu tělové pomerančové pěny a dneska budu večer dělat balzám na vlasy, který,  světe div se, mi opravdu došel. 

6 komentářů:

  1. No tak chtěla bych říct že to mám podobně, ale spíš si dělám plán co zkusím, až něco dopatlu:-) ale je fakt, že na nohách skončilo něco co můj ekzém na rukách nedával:-/ a tak to má své využití:-) Případně mám své testovací králíčky:-) kolegyni v práci co není skeptická a tělové přípravky mi testuje, ty pleťové zatím ne, emulgátory dorazily teprve včera, ale už mám plán co s nima provedu:-) těším se na nové recepty:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, tak jsem právě musela vyhodit tělové mléko co jsem zkoušela podle receptu z Vaší knihy, asi málo konzervantu:-( Mám senzivu a asi jsem nějak nenakapala ten správný mililitr:-/ Bylo to už lehce nažloutlé a myslím, že i vůně se drobet zhoršila! Ale aspoň mám důvod si dnes zkusit vyrobit nějaký tělová krémík, zkusím trochu hustší konzistenci...Mlíčko bylo super našlehané, ale jsem suchar takže víc preferuju hustější konzistence:-) tak snad už se mi to nezkazí ;-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano ono kolikrát člověk netuší, kde se mohl produkt kontaminovat. Zkoušela jsem párkrát jenom vyrobit emulzi, bez konzervantu a nechat ji stát. Vydržela přes 2 měsíce, až pak začala měnit odér. Když ale člověk nevyrábí na litry, tak se nechá ustát i to občasné zkažení. O důvod víc vyrobit něco nového 😄.

      Vymazat
  3. hm, dezinfikuju, ale asi teda musím ještě důkladněji:-) Nebo stačí když si produkt nechám pro jistotu v lednici? Je větší šance, že se mi to nezkazí? Tělový krém jsem teď umíchala, dala jsem tam víc oleje než v receptu a je mooooc příjemný, tak bych nerada aby se mi zkazil:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel občas stačí, že do něj sáhnete a na prstu máte nějakou mršku bakterii. Když to ale vezmu kolem a kolem, zkazí se tak 1% krémů, což není zase taková hrůza. Do ledničky ho můžete dát, tím rozhodně nic nezkazíte.

      Vymazat
  4. :-) Já to řeším tak, že každý výrobek nasáčkuju do malejch kelímků a pak je různě rozdávám. Ale jinak taky hňácám pleťové krémy a vypínací séra na nožky, ručky apod. :-)

    OdpovědětVymazat