středa 25. února 2015

Aloe vera gel

Aloe vera gel má při tvorbě domácí kosmetiky své nezastupitelné místo. Aloe vera gel (nebo šťáva), se získává lisováním dužnatých listů rostliny aloe vera a nasledným zahuštěním. V péči o pokožku těla se používal již ve starověkém Egyptě. 




Je znám pro své zklidňující a hojivé účinky. Je velmi hydratační, snadno proniká do kůže, má čistící účinky a podporuje růst nových buněk, reguluje množství kožního mazu a pomáhá v redukci drobných vrásek.  Používáním navrací pokožce přirozený ochranný film proti nepříznivému vlivu počasí. Snižuje dokonce i výskyt tmavých skvrn a dokáže oddálit jejich výskyt na pokožce rukou a obličeje. 

Používá se především pro:  

  • Péči o suchou a dehydratovanou pleť  
  • Zralou pleť  
  • Devitalizovanou pleť působícím matným dojmem  
  • Pokožku zatíženou kožními problémy typu akné, lupénka, opary  
  • Pokožku vystavenou popáleninám – 1. až 2. stupeň
Aloe vera gel má tu výhodu,  že se může používat i samostatně.  Na pokožce nicméně zanechává přechodně takový pocit těsnosti,  kterému se můžete vyhnout tím,  že v dlani smícháte trochu gelu s několika kapkami oleje lisovaného za studena.


Aloe je výborné do pleťových masek. Vyzkoušejte například banánovo-aloe vera masku. Rozmixujte kousek banánu a v poměru 1:1 ho smíchejte s aloe. Nechte působit na vyčištěné pletiště 10 až 15 minut a opláchněte vlažnou vodou. 

Nebo vyzkoušejte osvědčený recept na hydratační gel.

Přidat ho můžete samozřejmě do jakéhokoliv krému,  kdy se dává do vodní fáze.  Proste jím nahraďte část minerální vody, popřípadě použijte jen  aloe.

Jak používáte aloe Vy? Pochlubte se.

3 komentáře:

  1. Ahoj, ja zkousim aloe primo z rostliny. Jsem teprve na zacatku, moc mi ten sber gelu nejde. Nicmene, kdikoliv se mi ukaze pupinek, ktery kosmeticky odstranim, tak to hned pomazi aloe. Okamzite se to hoji bez cerveneho oskliveho zarudnuti a berz otoku. Take kdyz citim podrazdenost, seskrabu aloe z podelne rozkrojeneho lisdtu do male kosmeticke misky a aplikuji steteckem na oblicej. Bohuzel, neustale se potkavam s malymi kousky duziny, nevim jak dosdtat jen ten gel.
    Nejake vychytavky? Sem s nimi:)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji moc tip, odkázal jsem na něj v seznamu zajímavých webů :-) https://www.nedio.cz/blog/nenarocne-pokojove-rostliny-kvetiny/

    OdpovědětVymazat