neděle 30. listopadu 2014

Moje poklady

Tak tenhle příspěvek je takové šmejdění po spíži :) Pokud jste si mysleli, že máte doma dost surovin, zkuste  to porovnat s mou zásobou. Tímto se nechci chlubit, ale ukázat vám, kam až tato záliba dokáže vézt :) Dneska už ani nepočítám, kolik různých surovin mám, jediné co vím, že jich je opravdu mnoho a dokupuji už spíše novinky na trhu. Tímhle příspěvkem jsem vám chtěla hlavně ukázat, že když o něčem píšu, pak rozhodně vím o čem :) No a teď to šmejdění...
3
2
1
jdeme na to :)
Tak tohle jsou police se surovinami, které se do krémů přidávají ke konci. Těch je hrubým odhadem kolem 40 druhů. Potom zde najdete jíly a rhassoul, různá rostlinná másla (na terásce je bez zapnutí krbu chladněji, takže je klidně mohu mít ve skříni). Samostatnou kapitolu tvoří pigmenty (oxidy železa), slídy a hodně barevné jíly, kterých je dohromady více jak stovka :). Plnidel do minerální kosmetiky mám také mnoho, včetně mikronizovaného hedvábí, perel, silica microsphere atd... Krabice s drobnými obaly obsahuje to, co se při nehlídání rozuteče všude kolem. Jediné co sem "nepatří" je krabice s kreativními potřebami, ale ona sem tak nějak pěkně zapadne :)


 

Šuplík s emulgačními vosky a klasickými vosky. EV mám 12 druhů a vosků 5.


Tak tenhle šuplík snad ani nepotřebuje komentář. Dodavatelé různí, z ČR i zahraničí.


Minilednička s oleji a mými maceráty - také netřeba komentáře :)


Obaly nesmějí chybět :)


No a to tu nemám vyfocené dveře od naší velké lednice, kde se snaží schovat hydroláty - marně. Ty litrové butely se moc přehlédnout nedají. Pak se ještě  něco sem tam krčí ve skříňce v koupelně (to čemu nevadí teplo) a abych nezapomněla - ve spíži mám 5kg zásoby sody, kyseliny citronové...

Takže co říci závěrem. Až vám budou doma říkat, že toho máte moc, nechte je podívat na tenhle příspěvek. Myslím si, že vám potom řeknou, že je to v pohodě :)



7 komentářů:

  1. A nemáte v tomto množství problémy s trvanlivostí?

    OdpovědětVymazat
  2. Pravidelně kontroluji a kdyžtak se poměje celé tělo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné poklady! Takovou sbírku bych brala hned :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krása! Ukážu manželovi, který mě neustále bombarduje, zda toho už nemám dost!? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak na vánoce jsem od manžela dostala ruční slehac na kosmetiku, protože hodně dělám slehana másla a můj kuchyňský se rozbil:-( tak mám teď už sólo kosmeticky;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak na vánoce jsem od manžela dostala ruční slehac na kosmetiku, protože hodně dělám slehana másla a můj kuchyňský se rozbil:-( tak mám teď už sólo kosmeticky;-)

    OdpovědětVymazat