úterý 2. září 2014

Očistěte svou tvář, rhassoulem

O tom, že by jsme svou pleť měli pravidelně čistit, ví každý. Používáme k tomu různá odličovací mléka, oleje a já nevím co ještě, v lepším případě doma vyrobené. Pak by se měl ještě jednou či dvakrát týdně používat peeling, aby jsme z pleti odstranili odumřelé buňky. Co to takhle ale spojit a vyrobit něco, co bude zároveň odstraňovat běžné denní nečistoty včetně makeupu a přitom jemně "ostrouhávat obličej". Že to není možné? Omyl, je to možné, navíc strašně jednoduché, levné, k pleti přívětivé a ještě k tomu voňavé. Co na tom, že se u toho z počátku umažete :). Garantuji vám, že si následující produkt zamilujete. Potřebovat budete navíc jen misku s lžící na smíchání všech tajných substancí :) a lahvičku, kam výsledek přesypete.




Jílový čistič s rhassoulem

Copak to vlastně ten rhassoul je? Rhassoul, marocký jíl nebo ghassoul je jíl, který je doslova nabytý minerály jako například křemík, sodík, železo, vápník, draslík či magnezium. Výborně z pleti absorbuje nečistoty, stahuje póry, odstraňuje odumřelé buňky, je magnetem pro škodlivé látky, dokáže regulovat tvorbu kožního mazu, prostě po všech stránkách se jedná o přírodní poklad, o jehož blahodárných účincích věděli už staří Egypťané, jak je patrné z papyrových svitků. Zdroj čerpání informací zde. Tento jíl je nezbytnou součástí následujícího receptu, ostatní jíly je možné nahradit tím, co máte zrovna po ruce. Recept je inspirován složením The Clear Dirt, který stojí 60 dolarů - ups.

Recept

3 lžíce rhassoulu
1 lžíce žlutého jílu
1 lžíce červeného jílu  (nebo 2 lžíce jílu, který máte k dispozici)
2 lžičky jemné mořské soli
1 lžička sody bicarbony
2 lžičky šípkového peelingu - můžete nahradit mletou kávou
1 lžička kakaa
1/2 lžičky kurkumy
1/4 lžičky mleté skořice - pozor u majitele citlivé pleti.





Všechny tyto suroviny smíchejte v misce a přesypejte do vhodné nádoby. Pokud používáte zarovnané lžíce, je toho cca 80 g. 


Uvedené množství vám vydrží při každodenním používání cca měsíc.


Použití

Navlhčete obličej, nasypejte si necelou lžičku směsi do dlaně, přidejte trošku vody (klidně použijte květinovou, nešetřte na sobě), tak aby vznikla kašička. Tu poté naneste na pleť (vyhněte se oblasti očí) a krouživým pohybem JEMNĚ masírujte obličej, krk a klidně i dekolt. Stačí 2 minutky, poté opláchněte vlažnou vodou a užijte si ten pocit dokonalé hladké pleti.


Tip

Pokud vynecháte sůl se sodou, máte směs na jílovou masku. Jak na ní... Do malé misky dejte cca 2 lžičky směsi, přidejte několik kapel oleje lisovaného za studena (cca 1ml), doplňte vodou (nejlépe květinovou) do konzistence kašičky, kterou naneste na očištěnou pleť. Nechte působit cca 10 minut a poté opět smyjte vlažnou vodou.

Nezapomeňte použít na závěr květinovou vodu jako pleťové tonikum (popřípadě jiné, vámi vyrobené :)) a na závěr použijte hydratační krém, jak jinak než z vlastní výroby.

Zaručuji vám, že budete mít pleť jako ze salónu. Jo a děti vás budou milovat, když se jim ukážete se "zašpiněným" obličejem. Já si doma vždycky hraju na bubáka a skvěle tím bavím 5 letého syna :)

2 komentáře:

  1. Dobrý den Míšo,
    chtěla bych se zeptat, zda bych mohla Rhassoul použít třeba do pleťového krému? Mám smíšenou pokožku a teď v zimě mám na sobě šupinky a do toho mám akné a nevím, co s tím už. Děkuji za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U všech jílů je problém to, že jsou zásadité a potom nefunguje konzervant. Pleť s šupinkama je spíš dehydratovaná. Myslím si , že by bylo lepší na noc používat pod krém hydratační sérum a do olejových fází zařadit skvalan.

      Vymazat