čtvrtek 25. září 2014

Čistící detoxikační čaj

Antibiotika mají bohužel na mou pleť přímo destruktivní účinky, proto jsem musela přikročit k čistící/detoxikační kůře. Naštěstí bylinky mám nasbírané od léta, takže stačilo jen namíchat jednoduchou směs, která bude jak účinná, tak  chutná. K výrobě mi stačily 3 bylinky.

 

Jetel červený a kopřiva


  • Detoxikace : Pravidelné používání krev čistících bylin pomůže k detoxikaci těla a navíc podporují činnost jater. Špatná funkce jater je jednou z nejčastějších příčin špatného zdravotního stavu.
  • Játra : zdravá játra jsou základem zdraví, a naopak, nejsou-li játra v pořádku, může se to velmi výrazně odrazit na kvalitě života.
  • Péče o pleť : Přírodní, organické prostředky pro péči o pleť odvedou lepší práci v souvislosti s ochranou a hojením pokožky.

Máta peprná

Máta je výborný prostředek pro použití v případě nachlazení, přetížení, nebo jen jako příjemný nápoj. Já jsem mátu použila právě pro její příjemnou chuť, protože jetel s kopřivou - nic moc.

Recept

40% červeného jetele
40% kopřivy
20% máty

Čaj připravuji jako každý jiný. Na 1 šálek 1 čajovou lžičku směsi, přelít vroucí vodou a nechat louhovat 10 minut pod pokličkou. Pít je třeba 2x denně. No a já jen doufám, že to zabere opravdu rychle :) 




2 komentáře:

  1. Míšo vy jste přijela z dovolené nemocná?

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, bohužel. Ale už do Chorvatska jsem jela mírně nakřáplá a tam se mi to rozjelo naplno :(

    OdpovědětVymazat